Paskelbta Pakomentuoti

Bazilikų pesto brusketos

Mezedes

Tai apetitui sužadinti skirti užkandžiai, graikiškai dar vadinami „orektika“. Tokius užkandžius drąsiai galite įtraukiti į savo pasaulio virtuvių pusryčius: tyropitakia ir spanakopitakia (pyragai su sūriu ir špinatais), šparaginės pupelės pomidorų padaže, kolokythakia tiganita (kepti cukinijos griežinėliai), melitzanes tiganites (kepti baklažanų griežinėliai), tzatziki (žymusis jogurto, agurkų, česnakų dažinys), melitzanosalata (baklažanų užtepėlė), saganaki (sūris, skrudintas ant griliaus, keptos paprikos aliejaus, česnako ir citrinų sulčių padaže), skordalia (bulvių ir česnakų užtepėlė) ir, žinoma, jūros gėrybės – marinuoti ar ant griliaus pakepti aštuonkojo čiuptuvai, krevetės, troškintos su pomidorų padažu ir feta, keptos sardinės, marinuoti ančiuviai, skrudinti kalmarai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Šis receptas gali būti naudojamas kartu su šiais produktais

EXTRA VIRGIN NEFILTRUOTAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS (5ltr)
EXTRA VIRGIN NEFILTRUOTAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS (5ltr)

NEČIATNIS (figų ir karamelizuotų svogūnų)
NEČIATNIS (figų ir karamelizuotų svogūnų)

EXTRA VIRGIN NEFILTRUOTAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS (0,75ltr)
EXTRA VIRGIN NEFILTRUOTAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS (0,75ltr)