Tyras, vidutiniškai aitrus EXTRA VIRGIN KALAMATA nefiltruotas alyvuogių aliejus (5ltr statinaitė)

58.00  su PVM

Aprašymas

ŠVIEŽIAS, AITRUS EXTRA VIRGIN KALAMATA NEFILTRUOTAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS (5ltr statinaitė). TAI TYRAS, NEMAIŠYTAS IR NESKIESTAS,  ŠALTOJO PIRMOJO SPAUDIMO ALYVUOGIŲ ALIEJUS/(EN) FRESH SPICY EXTRA VIRGIN OLIVE OIL – UNFILTERED, UNBLENDED, COLD-PRESSED

Ypač tyras, nefiltruotas, nemaišytas ir neskiestas extra virgin šaltojo pirmojo spaudimo superiore kategorijos alyvuogių aliejus. Aliejus itin aitrus, gan smarkiai žnaibo gerklę, kas patvirtina jo kokybę ir vertę. Jo rūgštingumas – 0,28%, o polifenolių koncentracija siekia 450ml/litre. Stabilus 2020m. derliaus alyvuogių aliejus tiesiai iš malūno (aitrumas silpnės nežymiai!), todėl išsaugojo „gyvybę“: aromatą, skonį, spalvą, tirštumą ir polifenolius! Alyvuogių veislė – Koroneiki 100%, aliejaus derliaus nurinkimas/spaudimas – lapkritis-gruodis.  Aliejaus spaudimo būdas – šaltasis, mechaninis pirmas spaudimas (iki 28C). Šviežias, aitrus extra virgin Kalamata nefitruotas aliejus yra nemaišytas nei su kitais aliejais, nei su praėjusių derlių aliejais.

Rekomenduojame: salotoms, žaliems padažams, makaronams, daržovėms, žuviai ir baltai mėsai gardinti.

Geriausias iki: 18 mėn. nuo išspaudimo.

Laikyti sausoje vėsioje vietoje (+12-+25°C, tačiau galima ir vėsiau).

Kilmės vieta: Graikija, Kalamata, „P.Barounis & CO Olive oil press“. Platintojas: KALAMATA.LT, UAB „SPVG“, arturas@kalamata.lt, www.kalamata.lt, +370 699 37833
Maistingumo deklaracija (100g maistingumas): energinė vertė 824kcal/3389kJ, baltymų 0g, angliavandenių 0g, riebalų 91,4g (iš kurių Sočiųjų riebalų rūgščių 12,8g, Mononesočiųjų riebalų rūgščių 70,5g, Polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,3g), cholesterolio 0mg, natrio/druska 0g.
Rūgštingumas* 0,28%
Peroksidų skaičius <15 mekv O2/kg
Vaško kiekis <150 mg/kg
Ultravioletinių spindulių absorbcija: K270 – 0,157, K232 – 1,638, DK –  -0,0035
*2020.11mėn. derliaus.

Kaip atsirenkame patį geriausią aliejų? Kasmet patys važiuojame į Graikiją, Kalamata regioną, kur padedame savo bičiuliams, graikų ūkininkams, nurinkti alyvuogių derlių. Stebime, kaip spaudžiamas aliejus, kontroliuojame aliejaus išpilstymą, rūpinamės transportavimu ir atsivežame namo. Pirmiausia sau, o paskui ir visiems, kas vertina kokybiškus, grynus produktus ir originalius skonius!