Aprašymas
Garsiosios Kalamata alyvuogės sūryme, 100% fermentuotos raw alyvuogės termiškai neapdorotos, pikantiškai karstelėjusios (kartumas „nenuimtas“ su jokiais cheminiais reagentais, todėl šviežios itin aitrios/karčios!).
Dėl natūralios fermentacijos proceso gali susidaryti nedidelis natūralios angliarūgštės kiekis, kuris atidarius indelį ir parą palaikius šiek tiek ar pilnai atidarytą šaldytuve, pasišalina. Alyvuogėms būdingas karstelėjimas išlieka, nors, aišku, nėra toks intensyvus, kaip šviežiose, ką tik nuskintose alyvuogėse. Tačiau būtent dėl šio karstelėjimo bei (ne)apdorojimo šios alyvuogės yra pačios vertingiausios. Rekomendacija vartojimui: jei alyvuogės per sūrios, dalį ar visą sūrymą galima praskiesti geriamu vandeniu iki santykio pvz. 50/50 – paprastai per porą parų tiek sūrymas, tiek ir pačios alyvuogės tampa švelnesnės, alyvuogių karstelėjimas gali pamažėti nežymiai. Alyvuogių aliejus užpilamas viršuje papildomai sulėtinti alyvuogių fermentaciją (šaltai laikant aliejus susikristalizuoja, kambario temperatūroje „ištirpsta“).
Sudėtinės dalys: alyvuogės su kauliukais ±75%, sūrymas (vanduo ir jūros druska), alyvuogių aliejus. Nepasterizuotos ir chemiškai neapdorotos alyvuogės, pikantiškai karstelėjusios. Laikymo sąlygos: +2-+6°C, atidarius suvartoti per 2-3 savaites. Geriausias iki: nurodyta ant pakuotės.
Maistingumo deklaracija (100g maistingumas): energinė vertė 236cal/970kJ, baltymų 1,5g, angliavandenių 3,2g, skaidulinių medžiagų 2,6g, riebalų 23,5g (iš kurių Sočiųjų riebalų rūgščių 2,39g, Mononesočiųjų riebalų rūgščių 18,44g, Polinesočiųjų riebalų rūgščių 2,67g), natrio/druska 2g. G rynasis kiekis: 750-800g/1 litre.
Kilmės vieta: Graikija, Kalamata, „Pan. Katdibaros and Co. “. Platintojas: KALAMATA.LT, UAB „SPVG“, arturas@kalamata.lt, www.kalamata.lt, +370 699 37833