Aprašymas
Ankstyvo derliaus, ypač tyras, nefiltruotas, nemaišytas ir neskiestas extra virgin agureleo (gr. iš neprinokusių alyvuogių) šaltojo pirmojo spaudimo superiore kategorijos alyvuogių aliejus. Aliejus, palyginus su ankstesniais metais, yra švelnus. Stabilus alyvuogių aliejus tiesiai iš malūno, išsaugojęs „gyvybę“: aromatą, skonį, spalvą, tištumą ir polifenolius! Alyvuogių veislė – Koroneiki 100%, aliejaus derliaus nurinkimas/spaudimas – lapkritis, aliejaus spaudimo būdas – šaltasis, mechaninis pirmas spaudimas (iki 28C), aliejus nefiltruotas ir nemaišytas.
Rekomenduojame: salotoms, žaliems padažams, makaronams, daržovėms, žuviai ir baltai mėsai gardinti. Geriausias iki: 18 mėn. nuo išspaudimo, tačiau puikus ir ilgesnį laiką. Laikyti sausoje vėsioje vietoje (+12-+20°C, tačiau galima ir dar vėsiau – net šaldytuve iki +6°C).
Kilmės vieta: Graikija, Kalamata. Platintojas: KALAMATA.LT, arturas@kalamata.lt, www.kalamata.lt, +370 699 37833
Maistingumo deklaracija (100g maistingumas): energinė vertė 824kcal/3389kJ, baltymų 0g, angliavandenių 0g, riebalų 91,4g (iš kurių Sočiųjų riebalų rūgščių 12,8g, Mononesočiųjų riebalų rūgščių 70,5g, Polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,3g), cholesterolio 0mg, natrio/druska 0g.
Rūgštingumas* 0,175%
Peroksidų skaičius <15 mekv O2/kg
Vaško kiekis <150 mg/kg
Ultravioletinių spindulių absorbcija: K270 – 0,157, K232 – 1,49, DK – -0,0075
Polifenolių koncentracija 299ml/ltr
*2021.11mėn. derliaus.