Paskelbta Pakomentuoti

Kalamata nepasterizuotos (raw) ir chemiškai neapdorotos fermentuotos (raugintos) alyvuogės

Garsiosios Kalamata alyvuogės sūryme, 100% tik fermentuotos (raugintos) žaliavalgiškos (raw) alyvuogės, kurios termiškai neapdorotos, pikantiškai karstelėjusios (kartumas „nenuimtas“ su jokiais cheminiais reagentais). Dėl natūralios fermentacijos proceso gali susidaryti nedidelis natūralios angliarūgštės kiekis, kuris atidarius indelį ir parą palaikius šiek tiek ar pilnai atidarytą šaldytuve, pasišalina. Alyvuogėms būdingas karstelėjimas išlieka, nors, aišku, nėra toks intensyvus, kaip šviežiose, ką tik nuskintose alyvuogėse. Tačiau būtent dėl šio karstelėjimo bei (ne)apdorojimo šios alyvuogės yra pačios vertingiausios.
P.S.Kertam lažybų, kad Lietuvoje niekur daugiau negausite tokių alyvuogių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Šis receptas gali būti naudojamas kartu su šiais produktais

RAW SUPER PREMIUM KALAMATA ALYVUOGĖS SU KAULIUKAIS 1kg
RAW SUPER PREMIUM KALAMATA ALYVUOGĖS SU KAULIUKAIS 1kg